Home.
Informatie.
Prijzen.
Foto's.
Contact.
Informatie

Egmond aan Zee is van oudsher een vissersdorp. De vuurtoren Jan van Speijk, met zijn opvallend witte uiterlijk, houdt een wakend oog over de zee en het dorp. Egmond aan Zee, die grenst aan het Noord-Hollands duinreservaat, is vooral geliefd bij mensen die houden van gezelligheid. Er is gevarieerde keuze in restaurants, strand paviljoens en verrassende winkeltjes. Van flaneren langs de lange rijen terrassen, en mensen kijken van achter een grote coupe ijs.

Egmond aan Zee is een paradijs voor zonaanbidders, wandelaars en fietsers. Wie eenmaal in de Egmonden geweest is, keert er weer terug. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Het voormalig vissersdorp is gastvrij en gezellig. Slenter eens lekker langs de winkeltjes en terrassen naar de vuurtoren en boulevard en zie de zon in de zee zakken. Dwaal eens over de zee reep naar een van de beschutte zand paadjes in het omringende duin gebied en zoek de weg terug.

 

 

Zelfs in het hoogseizoen is de rust en de stilte van de duinen nooit ver weg en gedurende alle jaargetijden kunt u voor een heerlijke uitwaai weekend of een hele week vol ontspanning of inspanning in ons gezellige dorp aan uw trekken komen.

Egmond aan Zee is vooral bekend vanwege het overal vrij toegankelijke strand. Het zandstrand is zeker een van de mooiste stranden van Nederland en vormt een natuurlijk geheel met het dorp. De Lucht is hier heerlijk zuiver en de zon schijnt vaak.